dimecres, 14 de gener del 2009
METÀFORES
METÀFORA TUTORIAL
En aquesta metàfora es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant.
Es pot establir un cert paral·lelisme entre el funcionament d'alguns programes informàtics i la modalitat d'interacció a classe caracteritzada per la seqüència:iniciació (docent) - resposta (alumne) - avaluació (professor)Aquest tipus d'interacció també es pot donar entre un alumne i un ordinador:l'ordinador inicia, l'alumne respon i l'ordinador avalua; a continuació l'ordinador inicia un nou cicle.
METÀFORA DE LA CONSTRUCCIÓ
Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés.
Parlaríem d'una descoberta guiada . El paper del mestre seria doncs el de seguir el procés de treball del nen i, quan ho consideri oportú, plantejar preguntes que serveixin de guia a la reflexió del nen.
Exemple d'un programa: LOGO
WinLoGo és un llenguatge de programació que està orientat a l'Educació. Les ordres per poder utilitzar-lo són en castellà. A la xarxa podem trobar manuals amb els que podem aprendre a programar amb Logo.
LA METÀFORA DE LABORATORI
Els simuladors són una evolució dels sistemes tutorials.
Les simulacions fomenten la reflexió i l'acció en un entorn acotat però tenen el perill de simplificar en excés els sistemes reals. Aquest problema es fa més evident quan es pretenen simular sistemes de relació social.
exemple: CRYON PYSICS
LA METÀFORA DE LA CAIXA D'EINES
L'ús de l'ordinador com una eina de treball és habitual en la nostra vida diària.
Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.
dimarts, 13 de gener del 2009
HAURÍEM DE PROHIBIR ELS MÒBILS ALS NENS?
EXAMENS DIGITALS
Penso que els exàmens amb ordinador són més pràctics, tenen corrector, són més polits, els professors no tenen tanta dificultat a l'hora de la correcció pel simple fet d'entendre la lletra, crec que és un bon progrès que ens ajudarà en un futur a millors correccions, i a poder entendre millor els exàmens.
PERÒ, A QUINA EDAT SERIA CONVENIENT FER ELS EXÀMENS AMB ORDINADOR?
Actualment només és fa a les universitats, però a mida que passi el temps, aquest procès caviarà i serà molt més corrent. Per tant penso que és un bo sistema.
Relacionant aquesta notícia podríem fer referència a la UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA, ens permet treurens alguna carrera per internet, l'únic que has de fer és anar als exàmens.
UOC
VÍDEO, IMPOTÈNCIA
Nosaltres vam escollir l'Anunci d'Endesa.
LA RÀDIO A LES ESCOLES
Des de un punt de vista educatiu els nens fan treballs cooperatius on han de respectar les opinions dels altres, on han d’exterioritzar les idees que l’infant es fa per tal de fer-les entendre als altres companys.
Fan programes sobre diferents assignatures i per tant han de conèixer els continguts de cadascuna d’elles.
Amb el projecte de la ràdio s’ha de treballar l’autonomia de l'alumnat, i donar l’oportunitat als nens i nenes de l’escola per què vagin adquirint la competència d’aprendre a aprendre.
Han de ser capaços de crear productes, és a dir que passin de ser espectadors consumidors de l’Internet a creadors de continguts; per seguir això, el treball en grup és la clau per què els nens puguin aprendre a ser responsables i es comprometin amb el treball i els seus companys.
Han de ser conscients també que sols no aprenen, sinó que aprenen interactuant amb l’entorn.
· Treballar la notícia periodística fonamentant la comprensió lectora.
· Conèixer les diferents tipologies de programes de ràdio: informatius, musicals, magazín.
· Saber realitzar una entrevista treballant l’estructura del diàleg.
· Utilitzar el català com la llengua normalitzada de la comunicació.
· Saber expressar les diferents opinions amb respecte.
· Elaborar un guió escrit previ a la gravació.
· Organitzar-se per grups amb la finalitat de repartir les tasques i responsabilitats.
· Memoritzar frases i millorar la agilitat lectora per poder fer una bona gravació del programa.
· Gaudir amb la radio.
conferència Anna Pérez
Enllaç amb el blog de l'Anna Pérez
ELS ORDINADORS SUBSTIUIRÀN ALS MESTRES?
Pensant des d'un punt de vista econòmic, per a un centre seria més barato tenir a robots que no pas mantenir a 15 mestres ja que aquests han de tenir un sou mensual.

CONTRA

LA MEVA CONCLUSIÓ FINAL ÉS QUE NO, PERQUÈ ELS HUMANS TENIM UNA SÈRIE DE VALORS QUE ELS ROBOTS ( ARA PER ARA) NO TENEN ELS ROBOTS.
TABLET PC
Per poder trobar una defició més precisa: http://ca.wikipedia.org/wiki/Tablet_PC
He de dir que jo en tinc un. Me'l vaig comprar perquè em va cridar l'atenció i no tenia ni idea que era una tablet pc i a mida que ha anat passant l'assignatura he descobert el que era. Particularment, penso que és molt útil, poder senyalitzar manualment.
A continuació posaré un vídeo on surt reflexat aquest mecanisme tàctil:
Aquesta és la foto del meu tablet pc.

dimecres, 7 de gener del 2009
3r Informe del Projecte Astrolabi
Enllaç del debat del projecte Astrolabi
M'agradaria comentar cada especte d'aquest informe.
Actualment, parlar sobre les tic a les escoles no és cap novetat, com molt bé diu aquest informe. Cada vegada més i amb més freqüència a les escoles fan servir les noves tecnologies, és una evolució de la història. Actualment hi ha assignatures concretes de "informàtica" però penso que en un futur els ordinadors seran predominants en tots els àmbits.
Comparativa centres públics i concertats
Actualment, a les escoles concertades hi ha un ús més comú de les TIC . Tenen més recursos i això els hi permet l'accès a la compra de més ordinadors.En algunes escoles concertades ja està establert en el horari l'hora d'informàtica, en canvi a les escoles hi van de tant en tant, no hi ha tans recursos i aixó " perjudica"a aquesta assignatura.
Matèries en què s’utilitzen les TIC
En aquest apartat podríem dir que a els escoles s'utilitzen les TIC a l'assignatura d'informàtica, però el que seria convenient seria que la utilitzessin tots els àmbits acadèmics, per poder treballar amb més recursos pedagògics.